Co je NutrilaC?

NutrilaC, NutrilaC Plus

Dietní nutričně kompletní tekutá výživa s vysokým obsahem energie a nízkým obsahem laktózy, určená k dietnímu postupu při podvýživě související s nemocí.

Malnutrice - podvýživa

Vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro stavbu těla nebo jeho správnou funkci.

Příčiny vzniku podvýživy

Nedostatečný příjem potravy, poruchy polykání, poruchy trávení, poruchy vstřebávání, metabolické poruchy, nemoc.

Indikace

Poruchy mechaniky či funkce dutiny ústní, dysfagie, cévní mozkové příhody, předoperační a pooperační stavy, stenózy jícnu, anorexie, nutriční podpora ve stáří.

Doporučené dávkování

Pro dospělého člověka
jako doplněk stravy 200 – 600 ml NutrilaC denně mezi jídly, jako jediný zdroj výživy 1500 – 2000 ml denně, čímž je zajištěn kompletní doporučený denní přísun energie a živin, včetně vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Používejte na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti farmacie a výživy lidí. Není určeno pro děti do 3 let. Zvýšená opatrnost je třeba u dětí od 3 do 6 let věku.

 

Výhody výživy NutrilaC

  •  Vyrobena na mléčném základu
  •  Výborné senzorické vlastnosti
  •  Skvělá cena
  •  Distribuce v 200 ml a 300 ml
  •  Vyrobeno v ČR

Vyjádření odborníka:

Požadavky pro nutričně plnohodnotnou enterální výživu se všemi potřebnými makro a mikronutrienty zajišťuje také výrobek NutrilaC v jeho několika chuťových variantách vyráběných v Bohušovické mlékárně. Jeho základem je mléčná bílkovina, což je pro člověka ten nejpřirozenější, a tím i nejfyziologičtější zdroj. Nicméně výrobek respektuje také skutečnost, že u řady osob se střevními potížemi, nebo také ve vyšších věkových kategoriích, může existovat intolerance laktózy, podmíněná částečným nedostatkem štěpícího enzymu, laktázy. Díky sníženému obsahu laktózy je proto NutrilaC vhodný i u osob s její zhoršenou snášenlivostí.

Doc. MUDr Lubomír Kužela, DrSc.
Oddělení výživy CPM, 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 

 

Copyright ©2014 Nutrilac. Web by alwac.cz
^ Nahoru